Παγκρήτια Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα Κρήτης 2013

Χθες Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου τα Παγκρήτια Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα 2013. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Σ.Σ.Κ. με τον ΣΚ.Ο. Ρεθύμνου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή, 62 ομάδες έναντι μόλις 24 πέρυσι, έδειξε ότι ήταν πολύ σωστή η απόφαση της Ε.Σ.Σ.Κ. να διεξαχθούν τά ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα ξεχωριστή μέρα από τα ατομικά. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή, το πρωί ομαδικό και το απόγευμα ατομικό, ήταν εξοντωτική για παιδιά και συνοδούς/γονείς με αποτέλεσμα πολλοί να αποφεύγουν να συγκροτήσουν ομάδες και να συμμετάσχουν στο ομαδικό.
Η μόνη ένσταση αφορά την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων σε πέντε μόνο γύρους, με συνέπεια η τελική κατάταξη να είναι περισσότερο θέμα τύχης παρά αξιοκρατική. Πιστεύουμε ότι υπάρχει άνεση χρόνου για ακόμα δύο γύρους ώστε να διεξάγεται ένα πιο σωστό και αξιοκρατικό πρωτάθλημα.

Στα δημοτικά σχολεία τη πρώτη θέση κατάκτησε το 1ο Νέας Κυδωνίας Χανίων, τη δεύτερη το 13ο Χανίων και την τρίτη το 3ο Χανίων.
Στα γυμνάσια πρώτο το 2ο Ηρακλείου, δεύτερο το 13ο Ηρακλείου και τρίτο το 7ο Χανίων.
Στα λύκεια στη πρώτη θέση τερμάτισε το 30 Χανίων, στη δεύτερη το 2ο Χανίων και στη τρίτη το 1ο Νέας Κυδωνίας Χανίων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους παράγοντες και τους γονείς των συλλόγων του Ρεθύμνου γιατί έκαναν ότι ήταν δυνατό για να είναι επιτυχημένη η διοργάνωση.