4ο Mεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων – Δελτίο Τύπου 05

Ισόπαλες έλειξαν οι παρτίδες στις δύο πρώτες σκακιέρες μεταξύ των διεκδικητών της κατάκτησης του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων. Συγκεκριμένα είχαμε ισόπαλο αποτέλεσμα μεταξύ των ΙΜ Μαξίμ Λαγκάρντ (2505) και FM Νίκου Αγγελή (2352) όπως επίσης και του Παντελή Τζουγανάκη (2170) με τον FM Αλγιόσα Τομαζίνι (2318).

Ο Χαράλαμπος Τσακίρης με τη νίκη του επί της Σλοβένας Κατερίνας Λεονάρντι έφτασε τους 5 βαθμούς και ισοβάθμησε με το γκρούπ των πρωτοπόρων. Το ίδιο πέτυχε και η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου που νίκησε τον Τζέικ Νταρμάνιν, όπως και η Αντρέα-Κριστιάνα Ναβροτέσκου με τη νίκη της επί του Φοίβου Χναρά. Ετσι έχουμε ένα γκρουπ από επτά σκακιστές που ισοβαθμούν στη κορυφή έχοντας από 5 βαθμούς.

Ισόπαλο έλειξε επίσης και το χανιώτικο ντέρμπυ μεταξύ του Αργύρη Παπαδόπουλου και του Γιάννη Καλογερή. Πιο κάτω στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη καθώς οι ισχυρότεροι θεωρητικά σκακιστές επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα των αντιπάλων τους. Από τους μικρότερους σε ηλικία σκακιστές πιο ψηλά στη βαθμολογία βρίσκονται ο Γεράσιμος Βαλλιάνος, ο Σταύρος Φυντριλάκης και η Ανθή Βοζινάκη έχοντας και οι τρείς από 4 βαθμούς.

Για τον 7ο γύρο, Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, η Θεοδώρα Κουτσογιανόπουλου κάθεται στη πρώτη σκακιέρα απέναντι από τον Γάλλο ΙΜ Μαξίμ Λαγκάρντ. Δίπλα αντιμέτωποι είναι ο FM Αλγιόσα Τομαζίνι και η 16χρονη Αντρέα Κριστιάνα Ναβροτέσκου. Η Ναβροτέσκου ήρθε στα Χανιά κατ‘ ευθείαν από την Πράγα όπου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κατέκτησε την τρίτη θέση στη κατηγορία της (κορίτσια <16). Πιο κάτω έχουμε τον FM Νίκο Αγγελή απέναντι στον 14χρονο Γιάννη Καλογερή και τον Αργύρη Παπαδόπουλο αντιμέτωπο με τον Κωνσταντίνο Λιοδάκη. Επίσης ισόβαθμοι έχοντας από 4,5 βαθμούς συγκρούονται ο Καβαλιώτης Γιώργος Καφετζής με τον Χανιώτη Γιώργο Δασκαλάκη. Ενδιαφέρουσες αναμένονται και οι παρτίδες μεταξύ των Στέλιου Πετράκη – Κατερίνα Λεονάρντι, Γεράσιμος Βαλλιάνος – Αντώνης Γεωργαντάς, Αρης Ονταμπασίσης – Ανθή Βοζινάκη, Σταύρος Φυντριλάκης – Τζέικ Νταρμάνιν, Φοίβος Χναράς – Αντώνης Μπαμπιολάκης.

Διοργανωτές του 4ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Σκάκι Νέων είναι ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ Χανίων και τα SMILE HOTELS – ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης/ Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πλατανιά.
Χορηγοί των αγώνων είναι : Επιμελητήριο Χανίων, Αιολική Μουσούρων Α.Ε.-EEN Hellas S.A., ΙΝΚΑ Super Markets, Μεσογειακοί Καθαρισμοί Καφαντάρης, STATUS Tourism, ΒΡ ΧΝΑΡΑΣ, Περιοδικό ΧΑΝΙΟΡΑΜΑ.
Χορηγοί επικοινωνίας ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, Χανιά Σπορ FM 90,5