5ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων – Νεανίδων U-20

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής και πλησιάζει η μέρα έναρξης του 5ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων, κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στις αίθουσες του ξενοδοχείου CALDERA CRETA PARADISE από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά.

Διοργανωτές των αγώνων είναι η Mediterranean Chess Association – MCA και ο Α.Ο. Κύδων Χανίων, με συνδιοργανωτές τη Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά και τον Ομιλο Επιχειρήσεων Κρομμυδάκη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες (των κρατών μελών της Σκακιστικής Ενωσης Μεσογειακών Χωρών) που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1993. Θα βραβευτούν, εκτός από τους νικητές της γενικής κατάταξης, με κύπελλα και μετάλλια οι νικητές και οι νικήτριες στις ειδικές κατηγορίες κάτω των 8, 10, 12, 14, 16, 18 ετών.

Ενα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε χώρα μέλος της Σκακιστικής Ενωσης Μεσογειακών Χωρών (Mediterranean Chess Association – MCA) δικαιούται να συμμετάσχει με πλήρη φιλοξενία από τους διοργανωτές.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι πέρυσι στο 4o Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων νικητής στους νέους ήταν ο 18χρονος Γάλλος IM Lagarde Maxime και στα κορίτσια νικήτρια η 16χρονη Γαλλίδα Andreea-Cristiana Navrotescu.

Στην φετινή διοργάνωση στην κορυφή της αρχικής κατάταξης των αθλητών που θα λάβουν μέρος βρίσκονται τα μέλη της Τουρκικής αποστολής, στα αγόρια ο 18χρονος CM Cancut Emiroglou (2291) και στα κορίτσια η 18χρονη WFM Selen Sop (2025). Επίσης λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες από άλλες μεσογειακές χώρες, από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κρήτη.
Επικεφαλής διαιτητής θα είναι η διεθνής διαιτητής κα Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου.

Το „Μεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων-Νεανίδων“ είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους νέους της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου, μιας θάλασσας που χωρίζει αλλά και ενώνει ταυτόχρονα χώρες και λαούς με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικές κουλτούρες, παραδόσεις, κ.ά. να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Χορηγοί των αγώνων είναι το Επιμελητήριο Χανίων, η Caldera Group Hotels, το ξενοδοχείο Geraniotis Beach, το ξενοδοχείο Panorama, o Συν/σμός Φαρμακοποιών Χανίων, το Status Tourism, το περιοδικό Χανιόραμα, Μεσογειακοί Καθαρισμοί Καφαντάρης. Τηλεοπτικός χορηγός η Νέα Τηλεόραση Κρήτης.